Üdv Mindenkinek !
Tavasszal szeretnék egy i30N boldog tulaja lenni, véleményetek szeretném kérni a következőben; úgy néz ki lenne lehetőségem egy cirka fél éves autót megvenni, Performance csomagos, az eladás okát nem tudom, van egy sztori ami vagy igaz-vagy nem, de az autó az eladó állítása szerint s.mentes, abszolút hibátlan.
A másik verzió egy új 0km-s autó megrendelése lenne, nekem a Performance csomag nem feltétel, így az "alap"verziót venném pár extrával, persze árban még így is a használt Performance lenne a nyerő.
A fejemben pro-kontra a következők kavarognak, a féléves autó alapból részecskeszűrő nélküli, viszont a szalon szerint pár "gyerekbetegséget" közbe már javítottak, persze nem tudták megmondani hogy mit, de javítva lettekha ez igaz, tudja esetleg valaki miről van szó ? Nekem ez kicsit bűzlött, hogy inkább náluk vegyem az új autót, de akár igaz is lehet, elvégre most volt egy facelift az i30-nál.
Előre is köszi a választ! Sziasztok!
Nem egy fehér székesfehérvárról? Én 0-osat vennék. És Performance csomagot mindenképp kérd. Hidd el nagyon megéri az árát! Valószínűleg ECU cserés volt, az a 18-asok legfőképp gyerekbeteségei illetve az üzemanyag szivattyú.
A fehér ami fenn volt magánszemély hahun-n Perf. az már volt törve, a tükrét levitték, és padkázva vannak a felnik is. Meg akartam én is venni, de inkább új. Nincs negatívum a cserélt dolgok után. 750-et megér szerintem már csak maga a Hang is, de az önzáró difi, még télen is jól jött amúgy, illetve a nagyobb fékek kellenek szerintem. A 19- szintén jobb tapadást biztosít. Ennyiért máshol nem nagyon jár ennyi minden, én nem hagynám ki, de izlések és pofonok.
Akkor nem az az autó, direkt visszakérdeztem hogy biztos full s.mentes ? Mert egy erős autót ilyen hamar általában sérülés miatt adnak el, vagy tesztautó volt.
Nekem a sima hangja is elégtudom hogy a perf. brutál tud lenni, de az a része annyira nem mozgat meg, ahogy írtad is ízlések és pofonok. A nagyobb fékkel egyetértek, abból sose árt a nagyobb, a 19es felni így képről nekem extrém peres, ha választani lehetne simán inkább a 18ast kérném, tudom hogy az egy mérettel vékonyabb is.
Az elektromos difizárról meg a +25 lóerőről merőben különböző véleményeket hallottam/olvastam, van aki azt mondja nem lehet érezni a +25lovat, és a difizárat se igazán. Van aki azt mondja ég és föld, ezt most nem vitaindítónak írom, az autót én javarészt full normál keretek közt használnám, mindig is erős autóim voltak, tehát az erő maradhatna, csak valahogy lágyabb csomagolásban, abba viszont mindenki egyetért hogy az N30 erre tökéletes.
Kedves Ppole82!
Nekem a 250 le-s verzio van, amit annak ellenere valasztottam, hogy probaltam a Performance csomagos verziot es egyebkent autofanatikus vagyok. Termeszetesen izlesek es pofonok, de akkor egy par szot szolnek ennek targyaban. A Hyundai reszerol nyilvan marketingfogas, hogy atesztauto, amit a media is kap, performance csomagos, hogy mindenki azt vegye. Nyilvan a kulonbozo tesztek annak ellenere, hogy ki sem probaltak az alapverziot, a performancet ajanljak. És akkor most a szaraz tenyek: a +25le nem erezheto, ahogyan a 14mm-el nagyobb fek sem, mivel alapbol is brutalis, raadasul a prf csonagos vmivel sulyosabb is, igy a kulonbseg vhol ki is egyenlitodik. A nagyobb felnik szebbek, am abszolut nem a magyar utakra valok, és azokkal még gyorsabban kopnak a gumik...Kétségtelen, hogy a diffi előny annak, aki pályázik, de ez nem a type r fele mechanikus sperr, szoval - ahogy a szaklapok irtak - igazi felmegoldas, de biztos jobb mint a semmi. A hang az alapverzion hangosabb mint a prf csomagoson (111db) gpf elotti adat, ezt is kevesen tudjak es ahogy jaratodik be, gyonyorueket obloget es hatalmasat durran. Tény, hogy kulon nem allithato, de nyilvan mashogy szol ecoba, mint sportba vagy n-be. Szoval most vegigmentunk a pontokon, nyilvan mindenki maga donti el, de még egy kis aprosag a prf csonaghoz. Dragabb átírás, telj.adó, kötelező, casco, gumik, fékbetétek, a benzint nem irom, mert az minimalisan több...Összessegeben ezek utan talan jobban elgondolkodtato, hogy perf csomag +750e ftert, vagy ennek az egy csomagnak az árán egy comfort+teli+navigacios csomag+toronymerevito+veznelkulitolto+sotetites+teljeserteku potkerek![]()
Őszintén mondom nekem az előző autómon is ez a kombó volt felni és gumi méretben, és teljesen normálisan tudtam vele közlekedni. A nagyobb kátyúkat persze kerülöm vele, de azt bármilyen autóval. Nekem eddig nem okozott problémát több éve a méret, és a padka sem. Baja sem lett soha. Egyetlen egyszer volt ilyen problémám de az is 15" felnivel annó a Suzukimon. Én úgy vélem hogy normális odafigyeléssel teljesen normálisan lehet közlekedni ezzel is. Pest megyei vagyok járok BP.-n is, rosszabb szakaszokon is, tényleg nem volt vele problémám. Őszintén szerintem teljesen mindegy milyen felni+gumi kombóval futsz bele egy kátyúba, semelyiknek nem tesz jót. Ez inkább design elem és a tapadást segíti elő a nagyobb felület. Persze ez közúton nem lesz érezhető.