• Welcome to N-cars.net - the largest Hyundai N car forum. Check out the model specific sections below and scroll down for country specific forums. Scroll down for i20 N, Kona N and Tuscon N forums! Check out the i30 N Bible Here!

Zamčení auta při nastartovaném motoru

Řešil. A nikam jsem se nedostal. Většina aut (třeba Volvo), který to standardně nedovolujou, jde dobře vochcat následujícím postupem:
- nastartuješ
- otevřeš okno řidiče
- vylezeš z auta (samozřejmě s klíčem v kapse)
- zavřeš dveře
- skrz otevřený okno zevnitř zamkneš auto (u nás docela na houby když je button uprostřed na panelu)
- zavřeš okno.

↑ Tak tohle hlavně nedělat v i30. Protože pak nejde odemknout :). Možná by to šlo vyndáním klíče a fakt manuálně strčenim do zámku, ale to jsem nezkoušel. Stejně tak by to asi šlo druhym klíčem...

Otázka jestli to jde nakódovat.
 
Predpokladam, ze to bude fungovat na podobne bazi jako startovani na dalku. Jeden z klicu se rozebere, a zamontuje se pod palubku k starteru. toto je mozne i na i30N, otec se tim zivi, tak vim jak to dela. Kazdopadne nevim, zda jde druhym klicem fyzicky auto zamknout, kdyz motor jiz bezi.
 
Zvažuji o montáži systému Pandora který umí i vzdálený start přes telefon. Po konzultaci s majteli i30n se poradily s tím že nastavit na palubním počítači že když je auto zamklé a otevřou se dveře tak se odemčou jen ty otevřené a ne všechny a pak to znamená že sednu nastartuju a dám zamknout na palubní desce otevřu dveře vylezu a dveře řidiče se dají zamknout kličem z venku