• Welcome to N-cars.net - the largest Hyundai N car forum. Check out the model specific sections below and scroll down for country specific forums. Scroll down for i20 N, Kona N and Tuscon N forums! Check out the i30 N Bible Here!

Megrendeltem és várok

telelaci

Member
Nthusiast
Dec 4, 2021
61
54
18
Home
Sziasztok,

Ezt a threadet a várakozóknak indítottam. Azért, hogy mindenki le tudja írni, mikor rendelte és mikorra ígérték és mikor kapta meg a kocsit.
Ez egy infó lehet mindenkinek, hogy mire számíthat.

A rendelés menete egyébként egy átlagos országban úgy történik, hogy a dealer átveszi tőled a kívánalmakat, és egy előleget (mondjuk 10%) és aztán továbbítja a rendelést az importőrhöz, aki pedig gyári rendelést ad le.

A Hyundai i30N-t Csehországban gyártják Nosovicében. Egy nagyon korszerű gyár. Évente kb. 350.000 autót gyártanak, annak legnagyobb része Tucson. kb 50.000 db i30-at gyártanak, annak a 16%-a i30N vagyis kb. 8000 db i30N készül évente az egész világ számára.

Szóval a gyár befogadja a rendelést az importőrtől, aztán mikor sorra jössz akkor a gyártásba ütemezi az autót. Ekkor az autó már kap egy VIN számot (Vehicle Identification Number, magyarul alvázszám). A gyártásba ütemezés a gyártás előtt kb. 2 ... 4 héttel történik. De mostanában sajnos előfordul, hogy átütemezik a gyártást későbbre alkatrész problémák miatt. A gyártás maga eltarthat 1 ... 2 hétig. Utána jön a szállítás vasúton, tréleren, hajón, az is 1..2 hét lehet, a hajó akár 1..2 hónap is (Ausztráliába) Aztán a dealer forgalomba helyezi max. 1 hét alatt és mehetsz érte.

Amennyire tudom az idén már nem lehet gyári rendelést leadni, a tavalyi rendeléseket próbálja először kisöpörni a gyár, utolérni magát.
Ami rossz hírem van még az az, hogy tudomásom szerint az importőr "furcsasága" miatt nem továbbította a rendeléseket tavaly, hanem tömegesen januárban. (Ez nem biztos infó, de ezt hallottam dealerektől, illetve ez megmagyarázza a hatalmas magyar késéseket, a külföldi rendelésekhez képest)
Tehát hiába rendelted meg tavaly októberben, ha pihent a rendelésed januárig az importőrnél. Akkor is csak idén októberben fogod kapni. Talán.

Szóval mindenki írja be mikor rendelte, mikorra ígérték, mikor kapta meg. Abból látni fogjuk a magyar viszonyokat.

Én:
hupikék i30N DCT, szeptember 13-án rendeltem. Március 31-re ígért szállítás. Még gyártásba sincs véve.
 

Sammysociety

New Member
May 3, 2022
1
0
1
Halásztelek
sziasztok,
pontos infoim a megfelelőségi tanúsítvány alapján,
augusztus közepén rendeltem az i20n-t, októberre ígérték…
szeptember 30i importőri rendelés, február 1i gyártás Törökországban, május 4i átvétel.
juppi
 

telelaci

Member
Nthusiast
Dec 4, 2021
61
54
18
Home
sziasztok,
pontos infoim a megfelelőségi tanúsítvány alapján,
augusztus közepén rendeltem az i20n-t, októberre ígérték…
szeptember 30i importőri rendelés, február 1i gyártás Törökországban, május 4i átvétel.
juppi
Nem rossz egyáltalán ! Gratulálok. Én a magyar i30N rendelésekről hallottam sok rosszat és rengeteg várakozót. Pedig elvileg az i20N jobban keresett kocsi, hosszabb várakozási idővel. Nézd csak meg az i20N topikokat fentebb, egy évet várnak a srácok.
Várjunk csak, május 4 átvétel ? Most május 6 van. Akkor átvetted ! Na és milyen ??
Egyébként 2 hete láttam egy vadi új fekete i20N-t a Hyundai Linartech szalonjában, Kecskeméten. Nem tudom megvan-e még nekik, de akinek kell az szaladjon gyorsan.
 
  • Like
Reactions: Sammysociety

opela92

New Member
Dec 5, 2021
1
0
1
Hungary
Sziasztok!
Tavaly december közepi rendelés, I30N DCT, üvegtetővel. Elviekben áprilisban került volna gyártásba, de ez nem történt meg, azóta csend van a kereskedés felől.